در این مقاله دقیقا مفهوم چیپ تیونینگ را متوجه می شویم. حال با اوضاع سخت گیری شرکت در گارانتی ایسیو خودرو شما ، آیا ریمپ کنیم یا چیپ تیونینگ؟؟؟
چیپ تیونینگ (چیپ تیون) دقیقا همان ریمپ ایسیو می باشد با این فرق که در چیپ تیون قطعه ای الکترونیکی (برنامه ریزی شده) به کامپیوتر خودرو اضافه و یا کم میشود اما در ریمپ تمامی کارها از طریق پورت دیاگ و بدون باز کردن ایسیو انجام پذیر می باشد.
چیپ تیونینگ چیست و چه کاربردی دارد ؟
چیپ تیونینگ یک فرآیند افزایش عملکرد خودرو با تغییر برنامه نرم افزاری واحد کنترل الکترونیکی (ECU) است. این کار با تغییر پارامترهای مختلف، مانند زمان احتراق، تزریق سوخت، جرقه زنی و دریچه گاز، انجام می شود.
چیپ تیون می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد، از جمله:
افزایش عملکرد: چیپ تیونینگ می تواند قدرت اسب بخار و گشتاور موتور را افزایش دهد. این امر می تواند باعث بهبود شتاب، حداکثر سرعت و عملکرد کلی خودرو شود.
بهبود مصرف سوخت: چیپ تیون می تواند مصرف سوخت خودرو را کاهش دهد. این امر به ویژه در هنگام رانندگی در سرعت های بالا یا در شرایط بار زیاد مفید است.
کاهش انتشار گازهای گلخانه ای: چیپ تیونینگ می تواند انتشار گازهای گلخانه ای خودرو را کاهش دهد. این امر می تواند به کاهش اثرات زیست محیطی رانندگی کمک کند.
بهبود قابلیت اطمینان: چیپ تیونینگ می تواند قابلیت اطمینان موتور را بهبود بخشد. این امر به این دلیل است که چیپ تیونینگ می تواند عملکرد موتور را بهینه کند و از آسیب احتمالی به اجزای موتور جلوگیری کند.
پیشنهاد مطالعه: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ریمپ ایسیو اینجا کلیک کنید .
تاریخچه چیپ تیونینگ
چیپ تیونینگ شاخه دیگر از برنامه ریزی و ریمپ ایسیوها می باشد.
از زمانی که خودرو های انژکتوری با ایسیو روانه بازار شد، چیپ تیونینگ هم آغاز بکار کرده.
مثلا خودرویی هایی SPFI (تک انژکتور) به صورت پیش فرض و کارخانه ای دارای حجم پاشش ۳۰۰ سی سی بودند ولی برای مسابقات شما به ۵۰۰ سی سی احتیاج دارید.
پس باید بصورت نرم افزاری حجم انژکتور بالا میرفت اما به دلیل نبود تکنولوژی و امکانات کافی در آن زمان, از قطعات سخت افزاری و آی سی ها برای تغییر برنامه ریزی ایسیو (ریمپ) استفاده می شد.
پیشنهاد مطالعه: خدمات ریمپ پژو 206 نکست استپ
قدمت چیپ تیونینگ به دهه ۱۹۷۰ میلادی برمیگردد.
تمامی ایسیوها ( کامپیوتر خودرو ) دارای دو حافظه اصلی می باشد:
1- حافظه رام (ROM و یا Read Only Memory)
همانطور که از اسم این حافظه مشخص است به مفهوم حافظه فقط خواندنی می باشد یعنی چیزی نمی شود روی آن حافظه ریخت.
این حافظه فقط در کارخانه برنامه ریزی می شود بجز شرایط خاص که جلوتر خدمتتون عرض میکنیم.
حافظه رام مدل های مختلفی دارد مثل:
- حافظه EEPROM (مخفف Electrically Erasable Programmable Rom) و به معنی (حافظه الکتریکی پاک شونده و قابل برنامه ریزی مجدد) می باشد.
- حافظه EPROM (مخفف Erasable Programmable Rom) به معنی (حافظه پاک شونده و قابل برنامه ریزی مجدد) می باشد.
همانطور که گفتیم حافظه ROM قابلیت برنامه ریزی ندارند بجز مواقعی که به آن اشعه ماورابنفش تابانده شود و یا به آن ولتاژ بالا اعمال شود که اطلاعات مورد نیاز پاک شوند.
ناگفته نماند با دستگاهی به اسم پروگرامر که طبق یک فرایند خاص و بسیار پیچیده ، برنامه آن مجدد بر روی آی سی نوشته می شود.
2- حافظه رم ( RAM و یا Random Access Memory)
رم مخفف شده جمله حافظه دستیابی بصورت تصادفی می باشد.
در حافظه RAM اطلاعات به صورت موقتی ذخیره میشوند ولی در حافظه ROM اطلاعات ثابت و همیشگی میباشد مگر اینکه با پروگرام تغییر کند.
سخن آخر
پس طبق توضیحات دریافتیم که برای ریمپ ایسیو و یا چیپ تیونینگ باید اطلاعات حافظه ROM را تغییر دهیم.