رفتن به محتوا
ریمپ با وایدبند

ریمپ با وایدبند (تقویت سنسور اکسیژن) چیست ؟

به دستگاهی که در هر ثانیه نسبت سوخت به هوا را نمایش می دهد وایدبند می گویند. این نسبت سوخت به هوا در مواقع زیادی کاربرد دارد. مانند:

  1. تنظیم درست نسبت به هوا
  2. متوجه شدن نشتی احتمال سوخت در ایسیو های استندالون
  3. متوجه شدن نشتی هوا در سیستم اینتیک در ایسیوهای استندالون
  4. تاثیر شگفت انگیز AFR در گرفتن توان متناسب
  5. کم شدن مصرف سوخت در خودروهای لوازمی (بخصوص هدرز و میل سوپاپ افترمارکت)

وایدبند از چه چیزی ساخته شده است؟

دستگاه وایدبند در واقع یک مدل سنسور اکسیژن قابل حمل است. سنسورهای اکسیژن به دو دسته نروبند(دو مقداری) و وایدبند(خطی) تقسیم بندی می شوند که نوع وایند بند توانایی اندازه گیری گستره بیشتری از AFR (حدود 8 تا 20) دارد اما نوع نرو بند نهایتا مقداری معادل 14 تا 15 احساس می کند.

پیشنهاد مطالعه: دریافت کلیه خدمات ریمپ ایسیو در مرکز نکست استپ

سیستم های سیم کشی اتومبیل از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

سیستم های سیم کشی یک اتومبیل از سه بخش تشکیل شده است.

  • حسگر (سنسور)
  • تحلیلگر (ایسیو)
  • عملگر (اکچویتر)

سنسور: به قطعاتی گفته میشود وظیفه دریافت اطلاعات را دارد مثل سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور و …

تحلیلگر(ایسیو): به قطعه ای سیستم (پایانه ای) گفته میشود که اطلاعات سنسور را دریافت، تحلیل(پردازش) کرده و به عملگر دستور اجرا را میدهد مثل ایسیو بوش، زیمنس و …
عملگر: به قطعاتی که اطلاعات را از ایسیو دریافت و اجرا میکند مثل، انژکتور، استپرموتور و …

کارخانه های خودروسازی هنگام طراحی و ساخت موتور، اولین پارامتری که در نظر میگیرند، راندمان بالای موتور در کنار مصرف سوخت پایین می باشد.

حال به این منظور تکنولوژی های مختلفی را بکار میبرند تا هوا، سوخت و جرقه را طوری تنظیم میکنند که قدرت بالاترین میزان و مصرف نیز پایین ترین حد خود باشد در استاندارد ترین حالت ممکن.

انواع نصب واید بند در خودرو چگونه است ؟

واید بندها معمولاً به دو صورت استفاده می شوند:

  • نصب ثابت: واید بندها را می توان به طور دائم در سیستم اگزوز خودرو نصب کرد. این کار برای تنظیم موتور یا تشخیص عیب مناسب است.
  • نصب پرتابل: واید بندها را می توان به طور موقت به سیستم اگزوز خودرو متصل کرد. این کار برای تیونینگ موتور یا آزمایش های خاص مناسب است.

واید بندها ابزارهای ارزشمندی برای صاحبان خودرو، مکانیک ها و تیونرها هستند. با استفاده از واید بندها می توان عملکرد موتور را بهبود بخشید، مشکلات موتور را تشخیص داد و موتور را تیونینگ کرد.

عدد AFR چیست ؟

در اینجا عددی وجود دارد به اسم AFR (AIR FUEL RATIO) یا نسبت سوخت به هوا که این نسبت نشان دهنده این است که برای احتراق( قدرت در موتور) یک مولکول سوخت، چند مولکول هوا نیاز می باشد.

نکته: در اصل 14.7 به 1 نشان دهنده دهنده وزن مولکول های هوا به سوخت می باشد اما در اینجا برای بیان بهتر از واحد عدد استفاده میکنیم.

نکته: به AFR، نسبت استوکیومتریک هم گفته میشود.

کارخانه های خودروساز پس از بررسی و تحلیل های مختلف، بهترین نسبتی که برای AFR پیدا کردند، عدد 14.7 به 1 بوده و این عدد به چه مفهوم می باشد؟

لین (LEAN) یا ریچ (REACH) بودن سوخت یعنی چه؟

عدد 14.7 هرچه کمتر باشد یعنی تعداد مولکولهای سوخت بیشتر میشود، پس میزان سوخت نیز بیشتر و در نتیجه بخاطر سوخت بیشتر، قدرت نیز بالاتر میرود.

مثلا اگر عدد AFR یا نسبت سوخت به هوا 13.7 باشد، یعنی تعداد مولکول های سوخت بالا رفته و در نهایت قدرت نیز بیشتر میگردد.

لین یا ریچ بودن یعنی سوخت کمتر است یا بیشتر که مبنای این کم یا زیاد بودن سوخت، عدد 14.7 می باشد که رابطه برعکسی نیز دارند یعنی*
اگر عدد AFR یا استوکیومتریک بالاتر از 14.7 باشد یعنی سوخت ما کم یا لین(LEAN) است و اگر عدد AFR یا استوکیومتریک ما کمتر از 14.7 یعنی سوخت ما بیشتر یا ریچ (REACH) است.

لین (LEAN) یا ریچ (REACH) بودن سوخت به چه معنی است ؟

از کجا باید تشخیص بدهیم نسبت AFR خودرو ما روی چند است؟

نسبت سوخت به هوا از طریق سنسور اکسیژن تشخیص داده میشود که سنسور اکسیژن نیز به دو دسته وایدبند و نارو بند تبدیل میگردد.
سنسور اکسیژن نارو بند: سنسوری که بر روی تمامی خودروهای شهری نصب می باشد و عملکردی بسیار ابتدایی دارد که میزان خطای این سنسور را بالاتر میبرد.
نکته: این عملکرد ضعیف سنسور اکسیژن بیشتر روی خودروهای داخلی و چینی دیده میشود.

این سنسور فقط میتواند اطلاع دهد میزان سوخت کم است یا زیاد اما نمیتواند دقیق بیان کند که چقدر تغییرات داشته.
پس در نتیجه بازه کنترلی و دقت در این سنسور، پایین)بین 14 تا 15) می باشد.
سنسور اکسیژن وایدبند: این سنسور دقت بسیار بالاتری داشته و توانایی کنترل بازه بیشتری از AFR یا استوکیومتریک(بین 7 تا 20) را دارد.

همچنین بخوانید: خدمات ریمپ تارا اتومات و دنده ای

سنسور واید بند کجا نصب میگردد؟

اگر خودرویی دارای دو سنسور اکسیژن باشد باید جای سنسور اول(بالا) نصب باشد و اگر تک سنسور بود که جای همان سنسور نصب میگردد.
نکته: این سنسور بسیار بسیار حساس به ضربه، باز و بسته کردن های بیجا است و اکثرا کسانی که ماشینی را با قدرتهای بالا تقویت میکنند،

معمولا همیشه این سنسور روی خودرو آنها نصب می باشد اما این کار برای تیونرها مقدور نمیباشد که همیشه سنسور را ببندند و مجددا باز کنند.به همین منظور معمولا این سنسور را داخل لوله ای کرده و آن لوله مسی را داخل لوله اگزوز کرده و از این طریق با میزان خطایی ناچیز، عدد AFR را می بینند.
نکته: تیونرهای حرفه ای معمولا سر هر رانر خروجی اگزوز، یک سنسور AFR نصب میکنند برای تنظیم بسیار دقیق هر سیلندر.

سنسور واید بند برای تقویت ماشین چگونه عمل میکند؟

بهترین عدد قدرت گرفتن در سنسور وایدبند و سوخت بنزین، چه اعدادی می باشد؟

استیج یک: برای خودروهای شهری بین عدد 14.7 الی 15.1 مناسب می باشد.
استیج دو: برای خودروهایی که دارای لوازم افترمارکت اکسترنال(بیرون موتور) هستند مثل هدرز و کیت مکش نسبت استوکیومتریک بین 13 الی 13.7 مناسب می باشد.

استیج سه: برای خودروهایی که لوازم افترمارکت اینترنال(داخل موتور) داشته باشند که بهترین راندمان قدرت در استوکیومتریک 12.7 گرفته میشود.
استیج چهار: برای خودروهایی اتمسفر بودند و توسط راننده توربو شدند و یا خودروهای توربویی که توربو آنها آپگرد و تغییرات در موتور آن صورت میگیرد، نیز نسبت استوکیومتریک 11.5 عدد مناسبی می باشد.
نکته: اعداد پایینتر از این اعداد باعث میشود سوخت موتور بصورت کامل نسوزد (اصطلاحا خفه کند) و باعث کاهش راندمان و دوده در اگزوز شود.

علت تمایز ریمپ بدون واید بند و ریمپ با واید بند چیست ؟علت تمایز ریمپ بدون وایدبند و ریمپ با وایدبند؟

وایدبند سیستمی است که تا حد زیادی میزان عملکرد لحظه ای موتور را به ما نشان میدهد و به این منظور، اگر ریمپ ایسیو با واید بند انجام گردد، موتور تنظیم تر و راندمان بیشتر میگردد.
ریمپ بدون واید بند هم توان مناسبی به ما میدهد اما اگر بخواهیم به لحاظ راندمان از شماره 1 تا 10 نمره بدهیم، ریمپ بدون وایدبند عددی معادل 7 دارد و ریمپ با وایدبند عددی معادل 10 دارد.

قیمت ریمپ با وایدبند چند است ؟

قیمت ریمپ با واید بند چقدر است ؟

قیمت ریمپ با واید بند بیشتر از قیمت ریمپ بدون وایدبند می باشد چون هم بازه زمانی بیشتری میبرد، هم تخصص بیشتر لازم داشته و هم احتیاج به دستگاه وایدبند دارد.
البته نکات دیگر نیز در تعیین قیمت ریمپ با واید بند موثر می باشد، مثل

  • لوازم افترمارکت خودرو
  • استیج و سطح ریمپ
  • منبع اگزوز

منبع اگزوز فابریک یکسری از خودروها مثل پژو، پراید و تیبا، به گونه ای طراحی شده اند که لوله واید بند به داخل آن نمیرود و این مدل از خودرو را یا با واید بند دستگاه دینامومتر باید ریمپ کنیم یا باید سنسور واید بند را بجای اولین سنسور اکسیژن نصب کنیم و یا در نهایت منبع اگزوز فابریکی آنها را تعویض و از نوع اسپرتی آن استفاده کنیم.

اما بطور میانگین قیمت ریمپ با وایدبند، بین 400 تا 550 بالاتر از ریمپ بدون وایدبند می باشد.
مثلا اگر ارزش قیمت ریمپ استیج دو 206 تیپ 5 مدل 96، یک میلیون و پنجاه هزار تومان باشد و مشتری درخواست ریمپ تنظیم تر با وایدبند را داشته باشد، 400 هزار تومان به قیمت ریمپ آن اضافه میشود.

پیشنهاد مطالعه: خدمات قیمت ریمپ 206

چه جداولی در تنظیم AFR ایسیو موثر می باشد؟

در ریمپ ایسیو برای تنظیم دقیق سوخت و هوا باید از جداول مربوط به سنسور اکسیژن اول، دوم و جداول سوخت استفاده کرد.

یک نمونه از جداول اکسیژن مورد نیاز برای تنظیم سوخت به هوا (AFR)

چه جداولی در تنظیم AFR ایسیو موثر می باشد؟
یک نمونه از جداول سوخت برای تنظیم AFR.

یک نمونه از جداول سوخت برای تنظیم AFR.

نکته: در تنظیم میزان AFR باید دقت داشته باشیم که یک دامپ (نرم افزار ایسیو) میتواند چندین جدول مربوط به سوخت یا اکسیژن داشته باشد، مثل جدول پاشش سوخت هنگام شتاب گیری ناگهانی، یا جدول اکسیژن گاز میانی (MIDDLE THROTTLE) و… که برای تنظیم دقیق تر و کامل تر ایسیو حتما تمامی این جداول را باید به درستی تنظیم کرد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 18 =